به گزارش خبرنگار مهر، مهران باهری عصر دوشنبه در حاشیه مراسم تجهیز آموزشگاه استثنایی زهره شمسایی رفسنجان اظهار داشت: هدف اصلی از آموزش و پرورش استثنایی آماده سازی دانش آموزان برای حضور در اجتماع است.
وی افزود: در مدارس استثنایی دانش آموزان با معلولیت جسمی حرکتی، ناشنوایی، بینایی، اوتیسم، اختلالات هیجانی، ذهنی و رفتاری مشغول به تحصیل هستند که خدمات آموزشی، توانبخشی و پرورشی به آنها ارائه می شود.
وی بیان کرد: هزار و ۲۰۱ نفر از همکاران ما در ۱۲۲ مدرسه استثنایی استان مشغول به خدمت بوده و زمینه ساز حضور مستقل دانش آموزان استثنایی در اجتماع هستند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان تصریح کرد: از چهار هزار و ۲۲۵ نفر دانش آموزی که در مدارس استثنایی استان تحصیل می کنند سه هزار و ۸۸۸ نفر در مدارس استثنایی تحصیل می کنند و مابقی در مدارس عادی به صورت تلفیقی تحصیل می کنند.
باهری ابراز داشت: والدین باید بدانند تنها مسیری که فرزندشان می تواند حضور مستقلی داشته باشد و سربار خانواده نباشد آموزش و پرورش و مدارس استثنایی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه پذیرش اجتماعی بچه های معلول در کشور وضعیت خوبی ندارد، اظهار کرد: یکی از برنامه ها و راهبردهای ما در استان شعار و راهبرد «به من بیاموز من می توانم» است زیرا ما می توانیم عطش یادگیری در دانش آموز استثنایی ایجاد کنیم.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان در ادامه گفت: کاری که امروز در رفسنجان انجام شد در راستای ارائه خدمات توانبخشی بود که نقش موثری در پیشگیری از عوارض معلولیت دارد و می تواند دانش آموزان را برای حضور در اجتماع بازتوانی کند.
باهری بیان داشت: کار راه اندازی مرکز بازتوانی در رفسنجان به عنوان پایلوت در استان برای پیشگیری از معلولیت است.
وی عنوان کرد: متاسفانه در برخی شهرستانهای استان معلولیت اتیسم رو به افزایش است به نحوی که اگر قبلاً از هر ۱۵۰ نفر یک نفر به اتیسم مبتلا می شد الان از هر ۶۸ نفر یک نفر به اتیسم مبتلا می شود که بیماری خانمان سوزی است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان اضافه کرد: امیدواریم مکان آموزشی استاندارد و مطلوب اتیسم در رفسنجان و استان پایه گذاری شود زیرا آمار دانش آموزان اتیسم رو به افزایش است.
در این مراسم مرکز توانبخشی آموزشگاه استثنایی زهره شمسایی رفسنجان تجهیز شد.
نظر شما